HR EN

in Zagreb 2024

REGISTER HERE

Prvi let kompanije Ryanair u Zagrebu

Ryanair, najveća europska zrakoplovna kompanija, danas je obilježila prvi let u Zagrebu na novoj liniji koja će prometovati dva puta tjedno za Bruxelles Charleroi. Ryanair najavio je i drugu liniju za Milano Bergamo koja će  krenuti od 17. lipnja, dok će tri linije do Göteborga, Londona Stansteda i Rima Ciampina biti dostupne od 23. srpnja, kada će prvi zrakoplov Ryanaira biti baziran u Zagrebu.

Puni red letenja Ryanaira iz Zagreba za ljeto 2021. bit će dostupan od rujna kada će se drugi zrakoplov bazirati u Zagrebu te će se otvoriti još devet novih ruta prema Njemačkoj, Francuskoj, Norveškoj, Švedskoj i Crnoj Gori.

Voditeljica prodaje i marketinga Ryanaira za Srednju i Istočnu Europu i Balkan, Olga Pawlonka, izjavila je: „Drago nam je što smo službeno obilježili svoj prvi let za Zagreb na našoj liniji za Bruxelles Charleroi koja će prometovati dva puta tjedno. Naša druga linija do Milana Bergama, pokrenut će se 17. lipnja. Zajedno s našim ranijim otvaranjem baze u Zagrebu, Ryanair će letjeti na ukupno pet linija nakon čega će uslijediti uvođenje dodatnih devet novih linija i još više letova koje će biti dostupne za rezervaciju od rujna. Kako bi proslavio prvi let u Zagrebu i službeni početak ljetne sezone, Ryanair je pokrenuo prodaju sjedala za samo 19,99 eura za putovanja do 31. listopada, koja se moraju rezervirati do 4. lipnja u ponoć. Budući da se karte po ovim izuzetno povoljnim cijenama brzo rasprodaju, kupci bi se trebali prijaviti na www.ryanair.com kako ne bi propustili ovu priliku."

Voditelj razvoja ruta Međunarodne zračne luke Zagreb, Yavuz Aytis rekao je: “Drago nam je što smo dočekali prvi let Ryanaira u zagrebačkoj zračnoj luci. Počevši sa letovima za Charleroi, Ryanair će povezivati Zračnu luku Franjo Tuđman s 14 novih odredišta za manje od 3 mjeseca. Uzbuđeni smo jer ovo je tek početak, a u bliskoj budućnosti grad Zagreb bit će pristupačniji nego ikad i dodatno će se potvrditi kao tzv. city break odredište zahvaljujući najboljoj povezanosti u povijesti Zračne luke Franjo Tuđman."