HR EN

in Zagreb 2024

REGISTER HERE

Croatia Airlines širi mrežu odredišta

Croatia Airlines uveo nove sezonske linije za Stockholm i Bukurešt, od nedjelje izravni letovi i u Helsinki i Oslo
Zagreb, 19. svibnja 2017. – Danas je u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman osvečano obilježeno uvođenje novih sezonskih linija Croatia Airlinesa  za Stockholm, Bukurešt, Helsinki i Oslo.

Prigodna svečanost, kojom je obilježeno ovogodišnje širenje mreže odredišta hrvatskoga nacionalnog prijevoznika, održana je na novom putničkom terminalu uoči prvoga leta Croatia Airlinesa na liniji Zagreb – Stockholm. Svečanosti su prisustvovali izvršni direktor Croatia Airlinesa za operativne poslove Krešimir Vlašić i član Uprave MZL Zagreb David Gabelica, a prve putnike za Stockholm pozdravio je i švedski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Lars Schmidt.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa do sredine listopada ove godine izravno će povezivati Zagreb i švedsku prijestolnicu triput na tjedan - utorkom, petkom i nedjeljom.

Vrlo smo sretni što smo putnicima iz Hrvatske mogli ponuditi još kvalitetniji izbor putovanja. U našu mrežu odredišta već drugu godinu zaredom uključujemo četiri atraktivna europska odredišta, a ove godine naglasak je na skandinavskom tržištu. Zbog novih linija i većeg broja letova očekujemo rast putničkog prometa od oko 7 posto, što će istodobno pridonijeti i uspješnijem poslovanju MZL Zagreb – rekao je na prigodnoj svečanosti Krešimir Vlašić, izvršni direktor Croatia Airlinesa za operativne poslove.

izjava g. Gabelica, MZL Zagreb:

U ime Međunarodne zračne luke Zagreb želim čestitati Croatia Airlinesu, našem najznačajnijem poslovnom partneru na daljnjem širenju mreže linija i u ovogodišnjem ljetnom redu letenja.
Povećanje broja linija i izravnih destinacija iz Zagreba svakako je značajan doprinos i povećanju prometa zračne luke, ali i pozicioniranju Zagreba kao atraktivne destinacije.
Zadovoljstvo nam je istaknuti da je ovo samo još jedan korak u novoj razvojnoj fazi poslovanja zračne luke, koja je započela otvaranjem novog putničkog terminala Franjo Tuđman.

Osim u Stockholm, zrakoplov Croatia Airlinesa jutros je prvi put u povijesti tvrtke poletio za Bukurešt. Na ovoj liniji putnicima su do sredine listopada na raspolaganju također tri leta na tjedan – ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Već u nedjelju, 21. svibnja 2017.g., Croatia Airlines počinje izravno povezivati Zagreb s još dvije europske metropole, Helsinkijem i Oslom, također prvi put u povijesti tvrtke. Sezonski letovi u finski glavni grad planirani su utorkom, četvrtkom i nedjeljom ujutro, a iz Zagreba u Oslo u iste dane u poslijepodnevnim satima.

Ove će godine zrakoplovi Croatia Airlinesa izravno letjeti u 39 odredišta u 24 europske države, a na vrhuncu sezone obavljat će 105 letova na dan. Tako hrvatski nacionalni avioprijevoznik pruža još snažniju podršku razvoju turističkih kapaciteta Hrvatske, a istodobno osnažuje poziciju regionalnog lidera. Zbog očekivanog rasta putničkog prometa u zrakoplovima se ove  godine očekuje rekordnih 2,000.000 milijuna putnika.

Flota tvrtke sastoji se od četrnaest zrakoplova – četiri Airbusa 319, dva Airbusa 320, šest zrakoplova Dash 8-Q400 i dva unajmljena zrakoplova CRJ1000.